drielox energy solutions groot
Subsidies

SALDEREN

Wat is de Salderingsregeling?

De salderingsregeling is een subsidievorm die particulieren of kleine bedrijven de mogelijkheid geeft om de overtollig geproduceerde zonne-energie, die teruggeleverd wordt aan het elektriciteitsnet, te verrekenen met het energieverbruik. Oftewel: als jij op een bepaald moment (in de zomer bijvoorbeeld) 1000 kWh meer energie opwekt dan verbruikt, dan wordt dit teruggeleverd aan het net. Die teruggeleverde energie wordt door jouw energieleverancier aan het eind van het jaar verrekend op jouw energierekening tegen de verbruikte netstroom. Hierdoor betaal je dus netto voor minder energie en betaal je dus uiteindelijk ook minder belasting over de energie die je verbruikt.

Wie komt er in aanmerking voor de Salderingsregeling?

“Iedere particulier en ondernemer met een kleineverbruik aansluiting (netaansluiting ≤ 3x80A) komt in aanmerking voor de salderingsregeling. Erg gelden wel een aantal regels:
Er gelden een aantal regels voor salderen:

  • Niet alle energie die u teruglevert telt mee voor het salderen. De grens ligt bij de energie die je afneemt van uw leverancier. Dit heet de salderingsgrens. Levert je meer terug dan je op jaarbasis verbruikt? Dan krijgt u een terugleververgoeding voor de teruggeleverde energie boven de salderingsgrens.
  • Je leverdt elektriciteit terug via dezelfde aansluiting waarmee je energie afneemt.
  • De zonnepanelen moeten zijn aangemeld bij de netbeheerder via Energieleveren.nl.
  • U meter moet geschikt zijn voor het registreren van de teruggeleverde stroom. heb je een slimme meter? Deze meet direct wat u verbruikt en teruglevert. En geeft dit door aan de leverancier.”