drielox energy solutions groot
Over Drielox

Historie

Voor 1987 was in Delft het bedrijf Meercox gevestigd, dat voor het installeren en renoveren van luchtkanalen zorgde. In 1987 werd besloten de activiteiten van Meercox naar Eindhoven te verhuizen.
Kees Van Driel en vijf van andere medewerkers waren aan de randstad geëcht en bleven achter. Zij richten een nieuw bedrijf op en zo werd op 23 maart 1987 Drielox luchtkanalen BV geboren.

 

Jose Soares, die al vanaf 1975 bij Meercox in dienst was, maakte op 2 augustus 1988 de overstap naar Drielox. In 1989 werd hij mede-aandeelhouder en in 1992 kocht hij de resterende aandelen.
Drielox Luchtkanalen is inmiddels uitgegroeid tot een gevestigde naam met ca. 50 werknemers.

 

Door de jaren heen is de kernwaarde van Drielox altijd gebleven het flexibel en snel inspelen op vragen uit de markt. We staan erom bekend, niet de goedkoopste te zijn, maar wel snel te kunnen schakelen en goede kwaliteit te leveren.

 

Als echt Delfts familie bedrijf zijn er van meerdere gezinnen vaders, zoons en dochters in dienst (geweest).
Dit zorgt voor een vrij hecht team dat goed op elkaar is ingespeeld.

 

Ook op directie niveau dient de volgende generatie zich aan en is Daniel Soares op 1 januari 2014 het team komen versterken.

 

Op 23 maart 2023 is er naast Luchtkanalen ook een nieuwe business unit Energy Solutions, onder leiding van Ricardo Soares bijgekomen die zich richt op groene energie systemen.